ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tre dömda i heroinliga

Jonas Andersson · 22 Feb 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

MUTOR. Tre män döms vid Malmö tingsrätt till 10 års fängelse vardera samt livstids utvisning för grov narkotikasmuggling och grovt narkotikabrott. Ligan som nu dömts smugglade i maj förra året nästan 12 kilo heroin från Makedonien till Sverige.

Bland de dömda finns den 33-årige kurir som i höstas påstod att han hade lyckats muta en häktesvakt i Malmö för att få ringa telefonsamtal till anhöriga. Det var han som körde narkotikan till Sverige i en personbil. Tre andra män som också stått åtalade i målet frias. Tingsrätten anser att det inte är klarlagt att de har varit delaktiga i narkotikabrottsligheten. Samtidigt sätter tingsrätten kraftigt ner försvararnas ersättningsanspråk i det omfattande målet.

Rättegången pågick under 10 dagar. Rätten anser att de sex försvararna har saltat sina ersättningsanspråk väl mycket och sätter därför ned deras tidsåtgång med sammanlagt nästan 250 timmar.

klar

Artikellänk är kopierad

Jonas Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro