ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tre fiskrestauranger i Göteborg du inte ska missa

Sara Berndtsson · 12 Apr 2017
Uppdaterad 12 Apr 2017
Fiskekrogen är en av de krogar som Sara Berndtsson tipsar om.

Fiskekrogen är en av de krogar som Sara Berndtsson tipsar om. Foto: Sören Håkanlind


Till fiskhamnen i Göteborg kommer pinfärska fiskar och skaldjur varje natt och säljs på auktion i gryningen för att slutligen hamnar på din tallrik i någon form. I fiskstaden nummer ett finns det några riktigt bra att välja på.

klar

Artikellänk är kopierad

Ceviche – Taste of PeruAlla vägar bär till Hisingen, även den till hjärtat av det Peruanska köket. I Kville saluhall serverar Luisa och Robert landets nationalrätt ceviche, rå fisk marinerad i rikligt med citrus. Sötpotatis, chili och rostad majs är stående tillbehör och färsk koriander finns såklart på toppen. En cevicheria är en plats där familj och vänner kan samlas i en avslappnad atmosfär, och här finns det både hjärta och själ i maten som räcker till alla och priser som passar många plånböcker.Kville Saluhall, Gustaf Dahlénsgatan 27Öppettider: måndag–tisdag 11–19, onsdag–lördag 11–21.(Prisnivå: Budget)

Sjöbaren hagaDin lokala kvarterskrog oavsett om du är strosade turist, born and raised eller gör en snabb avstickare för en näve räkor efter jobbet. Med generösa öppettider och en meny vars storlek varierar under dagen finns det få ursäkter till att inte slå sig ner i denna mysiga restaurang. Soliga dagar har de Hagas mest unika uteservering som annars få får ta del av, en grönskande innergård omsluten av charmiga landshövdingehus.Haga Nygata 25Öppettider: Måndag–torsdag 11–23, fredag 11–24, lördag 12–24, Söndag 15–23(Prisnivå: Mellan)

FiskekrogenEn given klassiker i Sveriges främsta fiskestad och rekommenderat av såväl räkfrossare som Michelinguiden. Redan på sjuttiotalet serverades det havsmat i dessa lokaler på Lilla torget och Kapten Lars Ahlström har stått vid rodret i över tjugo år, rutin och kunskap är det inte brist på. Här kan det avnjuta en smäktande skaldjursbuffé, klassiker som hummersoppa och torskbullar i kaviarsås eller moderna finstämda rätter på väl utvalda råvaror.Lilla torget 1,Öppettider: måndag–torsdag 17.30-22, fredag 16–22, lördag 12–22(Prisnivå: Lyx)

klar

Artikellänk är kopierad

Sara Berndtsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro