ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tre funna på tre dagar

Josefin Svenberg · 12 Nov 2012
Uppdaterad 12 Nov 2012
Organisationens dykare hjälpte till att hitta en saknad man på Ljusterö.

Organisationens dykare hjälpte till att hitta en saknad man på Ljusterö. Foto: Scanpix


I helgen har Missing People hittat två döda kroppar vid särskilda sökinsatser i Stockholms­området. Och i fredags var frivilligorganisa­tionen med och hittade en försvunnen nioårig flicka i Göteborg.

klar

Artikellänk är kopierad

Knappt ett år har gått sedan den ideella organisationen Missing People startades, men de har redan blivit välkända för sina sökinsatser efter försvunna personer.

I går samlade Missing People ett 50-tal frivilliga för att för första gången leta efter en man som försvann från sitt hem i Bandhagen i södra Stockholm i mitten av oktober. Skallgången startade klockan elva och två timmar senare påträffades en död man.

– Kroppen hittades i en skogsdunge nära bebyggelse, ganska nära den försvunna mannens bostad. Men vi kan inte säga att det var han som hittades, säger Annika Haglund, organisationens operativa chef i Stockholm.

På sin Facebook-sida skriver organisationen att allt tyder på att det var den försvunne mannen som hittades. Söderortspolisen kan inte bekräfta detta, utan meddelar att kroppen var starkt förruttnad och att identifiering väntas bli klar tidigast i dag.

– Vi har inlett en förund ersökning om mord, det gör vi alltid när brott inte kan uteslutas. Men det finns ingenting särskilt som tyder på att det handlar om ett brott, säger Sven-Erik Olsson på Stockholmspolisens länskommunikationscentral.

Sökpatrull hittade nioåring tillsammans med 24-åring – Göteborg

Natten till i fredags fick polisen hjälp av organisationen Missing People att leta efter en nioårig flicka som försvann från sitt hem i Göteborg på torsdagen. En sökpatrull ledd av Missing People hittade flickan i området där hon försvann, tillsammans med en 24-årig man som togs in till förhör. På fredagskvällen erkände mannen bortförandet och igår begärde åklagaren honom häktad på sannolika skäl misstänkt för människorov.

Man var försvunnen i en månad – hittades av dykare – Ljusterö

På lördagsförmiddagen hittade Missing Peoples dykare en död man i vattnet vid en hamn på Ljusterö i Stockholms norra skärgård. Senare på kvällen bekräftade polisen att kroppen som hittats var den man som varit saknad i området sedan oktober. Missing People har tidigare gått skallgång efter mannen på Ljusterö. Polisen meddelar att man inte misstänker något brott men att en rättsmedicinsk obduktion ska göras.

Död man hittades i skogsdunge efter skallgång – Bandhagen

Vid 13-tiden i går hittade Missing People en död man i Bandhagen i södra Stockholm. Organisationen gick skallgång i området för att leta efter en man som försvann från sitt hem i Bandhagen i mitten av oktober. Kroppen hittades i en skogsdunge nära mannens hem och Missing People skriver på sin Facebook-sida att allt tyder på att det är den försvunne som hittats. Polisens identifiering är dock inte klar.

klar

Artikellänk är kopierad

Josefin Svenberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro