ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tre Kronor ber om ursäkt för inlägg om skolattacken

· 22 Okt 2015
Uppdaterad 22 Okt 2015
Tre Kronor bad om ursäkt efter inlägget, som förklarade skolattacken med "Det naiva Sverige".

Tre Kronor bad om ursäkt efter inlägget, som förklarade skolattacken med "Det naiva Sverige". Foto: Fredrik Sandberg / TT


I ett inlägg på Tre Kronors officiella Twitter-konto kopplades skolattacken i Trollhättan samband med Det naiva Sverige”. Svenska ishockeyförbundet ber nu om ursäkt för händelsen, skriver Expressen.

klar

Artikellänk är kopierad

Flera användare reagerade på inlägget, som lades upp strax innan klockan 15 på torsdagen. Inlägget innehöll en länk till en artikel i DN som handlade om att skolan i Trollhättan tidigare fått kritik för att vara otrygg, skriver Expressen.

”Det naiva Sverige!” löd kommentaren på Tre Kronors officiella Twitter-konto.

► LÄS MER: Sverige vill söka ishockey-VM igen

Anders Larsson, ordförande för Svenska ishockeyförbundet, säger till tidningen att någon av personerna med tillgång till kontot troligen råkat lägga upp ett inlägg som var tänkt för personens privata Twitter-konto.

– Det här måste vara ett olyckligt misstag. Ett olycksfall i arbetet, säger han till Expressen.

Alexander Bengtsson, vd för Expo, påpekar att retoriken om att Sverige är ett naivt land ofta förekommer bland högerextrema kretsar.

► LÄS MER: Hårdare straff vid huvudtacklingar

– Jag vet inte var det här uttrycket står för, vad det betyder. Men vi kommer i lugn och ro titta på vad som har gått fel och vad vi kan lära oss av det. Sånt här ska inte få hända, säger Anders Larsson till Expressen.

Inlägget har nu tagits bort.

klar

Artikellänk är kopierad

NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro