ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tre mysiga kaféer i Göteborg

Sara Berndtsson · 25 Maj 2018
Uppdaterad 2 Okt 2018

Foto: Pixabay


Det hör sommaren till att sitta i solen med en stor kopp kaffe och fika länge med vänner och familj. Här kommer tre tips på ställen där ni kan njuta lite extra av både värmen och klassiska bakverk som smyckas med säsongens frukt och bär.

klar

Artikellänk är kopierad

Strömma Farmlodge

I Tvååker utanför Varberg har Marina Evertsson och hennes familj skapat ett riktigt sommarparadis. På sin gård driver de ett litet bed & breakfast, butik och kafé. Här kan du fika på hembakta sötsaker som påminner om ljuva barndomssomrarna på landet. Och dricka syrlig lemonad eller lösa melodikrysset över en kopp kaffe. Naturen finns precis runt knuten att avnjuta, och utvalda kvällar i sommar står delar av Sveriges pop-elit på scenen i den gamla ladan.

Ahlströms KonditoriDetta klassiskt konditori har funnits på samma adress, snett bakom Domkyrkan i över 100 år. På deras svalkande innergård kan du slå dig ner för en riktig sommarklassiker i form av gräddig jordgubbstårta. Eller föredrar du ett frasigt wienerbröd, sockrig kanelbulle eller mazarin? Inga problem. Här är hela disken full av söta godsaker. Och kanske det enklaste, men samtidigt godaste. Nybakta ostfrallor med en slät kopp kaffe.

Café Öbergska

Det är svårt att hitta en bättre plats för en skärgårdsfika än på detta ställe. Café Öbergska ligger bara ett stenkast från Styrsö Brattens kajplats som du enkelt tar dig till med båt från Saltholmen. Här kan du avnjuta både bakverk och klassiska varmrätter i den lummiga kryddträdgård. Se till att ha gott om tid. Det finns nämligen risk att du blir kvar till sista turen hem. För med både musik, quiz, boule och fotbolls-VM på storskärm kan det bli svårt att slita sig från denna sommaridyll.

klar

Artikellänk är kopierad

Sara Berndtsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro