ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tre släppta efter mordet i Malmö – polisen kallar in förstärkning

Valerie Kaspersen · 24 Jun 2018
Uppdaterad 24 Jun 2018
Ytterligare en person är anhållen, skäligen misstänkt för mord.

Ytterligare en person är anhållen, skäligen misstänkt för mord. Foto: Krister Hansson/ IBL


De tre män som anhölls för mordet på 24-åringen i Malmö har släppts, men misstankarna kvarstår. Nu kallar polisen in förstärkning.

klar

Artikellänk är kopierad

Efter att tre personer dödats utanför ett café i Malmö under måndagen sköts en en 24-årig man ihjäl i Malmö under torsdagskvällen. Polisen grep tre personer misstänkta för mord. Nu har de släppts, rapporterar SVT.

– Vad exakt som ligger i den bedömningen vill jag inte gå in på mer än att det inte fanns förutsättningar att häkta dem, säger Jeanette Sprimont, åklagare och förundersökningsledare till SVT.

LÄS MER: Ny dödsskjutning i Malmö – flera gripnaEn anhållen

Sedan i lördags sitter ytterligare en person anhållen för mordet. Enligt åklagaren ska han vara skäligen misstänkt för mord och är känd av polisen sedan tidigare.– Vi går inte in på detaljer om honom, säger Maya Forstenius på polisens pressledningscentral till SVT.

Har ögonen öppna

Jeanette Sprimont varken bekräftar eller dementerar uppgifterna om att mordet på den 24-årige mannen ska ha någon koppling till trippelmordet som skedde tidigare i veckan.

– Det är såklart att man vid den här typen av händelser har ögonen öppna för personer eller händelser som har koppling. Det är ingen information som går oss förbi, säger Jeanette Sprimont till SVT.

Kallar in förstärkning

Polisen i Malmö kallar nu in förstärkning från Nationella operativa avdelningen och övriga polisregion Syd, rapporterar Dagens Nyheter.

– Vi behöver det, vi är ganska mycket på knäna. Det var också många som gick på semester i torsdags så vi kommer att ta ett nytt tempo när det gäller utredningen i morgon. Vi är hårt ansträngda, säger Ewa-Gun Westford, presstalesperson i polisregion Syd, till DN.

klar

Artikellänk är kopierad

Valerie Kaspersen
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro