ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tre timmar för nytt pass

Maria Forsström · 4 Jul 2011
Uppdaterad 4 Jul 2011
Ramona, Sandra Valentina, Melina o Simona har köat i en och en halv timma hos polisen i Flemingsberg.

Ramona, Sandra Valentina, Melina o Simona har köat i en och en halv timma hos polisen i Flemingsberg. Foto: Eric Roxfelt


klar

Artikellänk är kopierad

Räkna med kö om du måste skaffa pass till resan. På polisens passexpedition i Flemingsberg söder om Stockholm har det varit kaos i flera dagar med dryga tre timmars väntetid innan man kommer fram till kassan. – Måndagar är värst. Det är också extra tryck nu eftersom femårspassen håller på att gå ut, säger Nina Rådström Wandell, passhandläggare på Södertörnspolisen.

I förra veckan var det så mycket folk att passavdelningen fick ta hjälp av polispatruller för att hålla de irriterade folkmassorna stångna. Också volontärer går runt och delar ut information till de väntande. – Folk har lite svårt att köpa läget och blir ganska arga, säger Nina Rådström Wandell. Alla som ansöker om pass måste personligen bege sig till polisens ­pass­expedition. Att sedan få ut passet kan ta upp till fem dagar.

klar

Artikellänk är kopierad

Maria Forsström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro