ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Treårig dotter dog av livsfarlig drog – pappan döms

Karl Enn Henricsson · 14 Mar 2018
Uppdaterad 14 Mar 2018
Den treåriga dottern avled efter att ha fått i sig en livsfarlig drog som fanns i hemmet.

Den treåriga dottern avled efter att ha fått i sig en livsfarlig drog som fanns i hemmet. Foto: Polisen


Den treåriga dottern dog efter att ha fått i sig en livsfarlig drog som fanns i hemmet. Pappan och hans bror åtalades för grovt vållande till annans död. Nu döms bröderna till fängelse.

klar

Artikellänk är kopierad

En morgon i maj förra året hittade pappan sin dotter livlös i sängen i bostaden i Uddevalla. Det konstaterades att hon var avliden. Barnet hade på okänt sätt fått i sig det smärtstillande preparatet karfentanil som fanns i bostaden, enligt åtalet.

”Karfentanil är 100 gånger mer potent än fentanyl och 10 000 gånger mer potent än morfin”, skrev Rättsmedicinalverket i ett yttrande. Karfentanil används till att söva stora djur, exempelvis elefanter.

Pappan och hans bror åtalades för grovt vållande till annans död och grovt narkotikabrott. Båda nekade, enligt åtalet, och nu har domen kommit.

Pappan döms till fängelse i ett och ett halvt år för bland annat grovt vållande till annans död. Brodern frias för grovt vållande, men döms för bland annat grovt narkotikabrott. Straffet blir tre års fängelse.

Rätten konstaterar att pappan bruka och förvarat ”ett mycket farligt narkotiskt medel” i huset, och i och med att han låtit dottern komma i kontakt med drogen så har han brustit i sitt vårdnadsansvar. ”Eftersom (dottern) har avlidit till följd av denna brist i omvårdnaden, ska (pappan) dömas för vållande till annans död”, skriver rätten. Rätten konstaterar även att det ska klassas som ett grovt brott. Rätten kommer fram till längden på fängelsestraffet efter att bland annat ha beaktat att pappan ”drabbats svårt av brottet genom att han förlorade sin dotter”.

klar

Artikellänk är kopierad

Karl Enn Henricsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro