ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Treåring drack sig berusad – nu åtalas pappan

Hugo Ewald · 12 Maj 2016
Uppdaterad 12 Maj 2016
Barnets promillenivå var dubbelt så hög som den lagliga gränsen för att köra bil i Georgia.

Barnets promillenivå var dubbelt så hög som den lagliga gränsen för att köra bil i Georgia. Foto: Alamy


Under lördagen fann polisen i den amerikanska staden Gainesville en 20-årig man full tillsammans med sin treåriga son. Mannen kommer nu att åtalas.

klar

Artikellänk är kopierad

Under lördagen arresterades en 20-årig man i Gainesville i amerikanska Georgia efter att polis funnit både honom och hans treåriga son berusade. 

Polisen kontaktades under lördagen och ombads att besöka mannens hus. Där fann de den 20-åriga mannen berusad och avsvimmad. Mannen treåriga son agerade berusat och luktade alkohol, enligt NBC News. ► LÄS MER: Barnet slutade inte gråta – ströps ihjäl av sin pappa

Enligt polisen ska mannen ha blivit full av en fruktig drink som han drack med ett sugrör. När han svimmade av började treåringen att dricka av drinken. Båda togs till sjukhus, och där fann man att barnets promillenivå var dubbelt så hög som den lagliga gränsen för att köra bil i Georgia.

– Det skulle varit värre om polisen inte hade anlänt så tidigt som de gjorde. Hade barnet fått i sig mer alkohol hade det utgjort en livsfara, säger polischefen Jay Parrish till NBC News.

Mannen är nu häktad och kommer att åtalas för bland annat vårdslöst beteende och grymhet mot barn. Då han dessutom var under 21 kommer han att åtalas för att ha druckit alkohol.

Barnet mår enligt NBC nu bättre och modern har fått ensam vårdnad för barnet.► LÄS MER: Föräldrar ville få barn att sova – ska ha gett barnet sömnmedel

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro