ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Trebarnspappan har häktats

Fredrik Backman · 14 Dec 2012
Uppdaterad 14 Dec 2012
Ur Metro den 10 december.

Ur Metro den 10 december.


Mannen som misstänks för att ha knivmördat sin fru och försökt döda sina barn i söndags nekar till brott. Han hävdar själv att han blev attackerad av sin fru.

klar

Artikellänk är kopierad

I går häktades den 40-åriga trebarnspappan i Alingsås, som misstänks för att i söndags ha knivmördat sin fru och försökt döda sina två tonårsbarn.

Han nekar till de anklagelser som riktas mot honom.

– Den är när det gäller hustrun blev han angripen och fick skador först. Han tog ifrån henne kniven och det fick den olyckliga utgången, säger mannens advokat Bertil Westlund.

Barnen ska ha fått sina skador när de gick emellan föräldrarna, hävdar mannen. Vem som då höll i kniven kommer han inte ihåg.

Att dådet skulle vara följden av tre rena olyckshändelser tror inte åklagare Robert Beckard på.

– Nej, det är inga olyckshändelser. Jag vill inte säga vad skadorna sitter på personerna. Men det jag har fått berättat av rättsläkaren kan inte vara olyckshändelser.

Tonårsbarnen fördes till sjukhus med livshotande skador, men är på bättringsvägen. De vårdas dock fortfarande på sjukhus.

– De har varit chockade och bedrövade över det som har hänt. De har fått det värsta besked av alla man kan få. De har ändå kunnat svara redigt på frågor från utredarna, säger Robert Beckard.

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Backman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro