ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Trebröstad kvinna och mystiska Alex – här är årets största nätbluffar  

Åsa Larsson · 22 Dec 2014
Uppdaterad 22 Dec 2014
Alex från Target och Jasmine Tridevil blev internetkändisar 2014.

Alex från Target och Jasmine Tridevil blev internetkändisar 2014. Foto: Skärmdump/Twitter


klar

Artikellänk är kopierad

En kvinna med tre bröst, slappa fransmän och en restaurang som kastar ut skadade treåringar – minns du årets bluffar på nätet?

Att bli kändis är nu för tiden ganska lätt – ibland blir man det utan att ens veta det själv.  Sajten Daily dot går igenom årets största nätbluffar och hittar bland annat "Alex från Target".

I USA blev en tonårig kille från Texas nätkändis över en natt när en bild av honom på jobbet på butikskedjan Target började spridas. #AlexFromTarget-hashtaggen gjorde att den unge mannen gick från 144 följare till 755 000 på Twitter.

16-årige   Alex  var först ett mysterium – många, särskilt tonåriga tjejer undrade vem han var – och sedan meddelade  pr-firman Breakr  att de låg bakom den virala succén . Det i sin tur visade sig vara en lögn och Alex var bara Alex , en kille som packade varor på Target .

Nu för tiden (en månad senare) är Alex trött på uppmärksamheten och kan inte jobba ute bland folk i butiken eftersom han är så eftersökt av unga tjejer.

En annan märklig bluffhistoria på listan är Jasmine Tridevil, kvinnan med tre bröst, som Viralgranskaren skrivit om. Alisha Hessler, som kvinnan egentligen heter, har dock inte hittat en frisinnad plastikkirurg som hon hävdar utan har ett lösbröst, något som blev klart när hennes bagage blev inspekterat på Tampas flygplats

En ljugande familj lyckades skapa enorma svallvågor på internet när det verkade som att en Kentucky fried chicken-restaurang kastat ut en stackars ansiktsskadad treåring för att hon "skrämde gästerna". Men det var en bluff och familjen har nu gått under jorden med pengarna de fick av välmenande medmänniskor.

De bästa bluffarna är de som passar in i våra föreställningar om andra människor och fördomar har definitivt drivit historien om fransmännens arbetstider. Nej, Frankrike har inte förbjudit människor från att svara på jobbmejl efter klockan sex på kvällen. Däremot finns det en facklig uppgörelse som tillerkänner medlemmar som jobbar på det digitala området att efter en 13 timmar lång arbetsdag få lov att koppla av.

Här kan du läsa hela listan på Daily dot!

Och ser du något som sprids på nätet som du inte litar på så skicka in det till   Viralgranskaren. Så här gör du!

klar

Artikellänk är kopierad

Åsa Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro