ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tredje mordförsöket mot man i Malmö

TT · 9 Jan 2009
Uppdaterad 15 Feb 2011

Foto: SCANPIX


klar

Artikellänk är kopierad

Fyra män öppnade eld när mannen kom körande. Bilen blev helt genomborrad av kulor. För tredje gången på några månader överlevde 44-åringen i Malmö ett mordförsök.

- Han är en måltavla. Varför vet vi inte riktigt, säger kommissarie Per Lidehäll vid länskriminalen i Skåne.

Larmet om skottlossningen nära Nydalatorget i Malmö kom tjugo minuter i ett natten till fredagen. Vittnen berättar om fyra män, beväpnade med bland annat automatvapen, som började skjuta när 44-åringen närmade sig en gatukorsning.Efteråt kunde polisens tekniker konstatera att flera olika skjutvapen använts.- Det har skjutits och skjutits rejält, säger Lidehäll, som berättar att ett skott gick igenom ett bostadsfönster i närheten.Efter skottlossningen gick bilen av vägen och 44-åringen tog sig ut. Gärningsmännen valde då att inte fortsätta skjuta, utan begav sig i stället snabbt från platsen i bil.En silverfärgad bil hittades kort efteråt brinnande i Oxie utanför Malmö. Enligt Lidehäll är polisen säker på att den hör ihop med skottdådet. Men enligt vittnen ska ytterligare ett fordon, en röd bil, ha använts.

Den beskjutne mannen fördes till sjukhus, där hans skador betecknas som allvarliga men inte livshotande. Det är det tredje mordförsöket på några månader som mannen överlever. I höstas exploderade en sprängladdning under hans bil, och någon månad efteråt blev han beskjuten på ett sätt som liknar fredagsnattens drama.Mannen uppges inte vara straffad för några grövre brott, men tros ändå ha kopplingar till organiserad brottslighet. Hans bror mördades för en tid sedan och polisen ser även trådar tillbaka till ett skottdrama sommaren 2005, då en man kallblodigt sköts ihjäl på en uteservering mitt i folkvimlet på gågatan i Malmö city.

Polisen har redan pratat med 44-åringen på sjukhus och räknar med att inom kort kunna förhöra honom ytterligare. Men det är känt sedan tidigare att han är mycket sparsam med upplysningar.- Han pratar med oss, men ger inga uppgifter som är arbetsbara för oss, säger Lidehäll.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro