ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tredje skivan är Fridas favoritbarn

Viktor Bendz · 10 Apr 2012
Uppdaterad 5 Apr 2012
Frida Hyvönen hyllades för sin skiva ”Silence is wild”. Nu är hon tillbaka med ”To the soul”  och hon bryr sig inte så mycket om vad recensenterna ska tycka.

Frida Hyvönen hyllades för sin skiva ”Silence is wild”. Nu är hon tillbaka med ”To the soul”  och hon bryr sig inte så mycket om vad recensenterna ska tycka.


Frida Hyvönen är tillbaka med skivan To the soul”. Någonstans mellan Paris, via Västerbotten och långresor till Afrika och Asien har den blivit till. – Den har varit klar i månader, det ska bli jätteskönt att släppa ut den.

klar

Artikellänk är kopierad

Det har gått 3,5 år sedan hennes hyllade album ”Silence is wild” släpptes. Och förväntningarna är höga på den nya skivan, både från recensenter och henne själv. Men det är något hon försöker slå ifrån sig. – Jag gillar när folk gillar det jag gör. Men recensioner är så mycket tyckande bara. Folk skriver inte tillräckligt bra för att det ska vara relevant. Förra skivan blev alldeles överdrivet hyllad, den var mycket sämre än folk tyckte att den var.

Av hennes tre skivor är det här hennes favorit. Trots att hon förklarar att det egentligen inte går att välja en med den slitna jämförelsen att det är som att peka ut vilket av sina barn som är bäst. Hon rättfärdigar favoriseringen med att det yngsta barnet är sötast och behöver hennes uppmärksamhet mer.  – Jag börjar hitta arbetsmetoder som känns skojiga och intressanta. Jag känner att jag är på rätt väg i något uttryck som jag längtar efter. Förklaringarna av det jag söker är den här skivan, säger hon.

För knappt två år sedan flyttade hon tillsammans med sin make till Paris. Det är där de flesta låtarna skrivits. Men avstickare till huset i Flarken, i Västerbotten, och långresor till Zimbabwe, Bali och Indien har spelat sin roll. Däremot är geografin överskattad för skrivprocessen i sig, menar hon. – Det påverkar inte så mycket var man befinner sig. Jag ser inte det som så himla tongivande för hur musiken blir – åtminstone inte i mitt fall. Skrivandet sker ändå inne i huvudet.

klar

Artikellänk är kopierad

Viktor Bendz
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro