ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Trelleborg slog Hammarby

TT · 27 Apr 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

TFF:s Kristian Haynes träffar Rami Shaaban i ryggen då han är avblåst för offside i söndagens allsvenska fotbollsmatch mellan Trelleborgs FF och Hammarby på Vångavallen i Trelleborg.
TFF:s Kristian Haynes träffar Rami Shaaban i ryggen då han är avblåst för offside i söndagens allsvenska fotbollsmatch mellan Trelleborgs FF och Hammarby på Vångavallen i Trelleborg.Foto: SCANPIX

Rami Shaaban var tillbaka i Hammarbys mål efter fyra matchers frånvaro. Det blev förlust med 0- 1 för den blivande EM-målvakten som var chanslös på en välplacerad straff vilken blev Trelleborgs lycka och Bajens olycka.Situationen som ledde fram till Trelleborgs segermål kom efter bara 25 minuter och den var inte ny för Hammarby.För tredje gången i vår åkte laget på en straff på grund av oförmågan att rensa bort bollen i första skeendet.Eller som tränaren Tony Gustavsson uttryckte det:-Vi får inte bort bolljäveln och så kan motståndarna trampa in i boxen. Bollen hamnade hos Michael Mensah efter mycket sparkande, han passade kort till Andreas Drugge som fälldes när han tog steget förbi mittbackarna.Michael Mensah satte straffen till höger.Rami Shaaban chansade och gick åt andra hållet.-Han placerade den fint, sade Shaaban. Hammarby spelade bra de första tio minuterna. Så hände något. Allt laget gjorde var omständligt, passningarna gick snett och skotten mot Trelleborgs mål hamnade långt utanför det.-Vi hade knappt något skott på mål, då vinner man inte fotbollsmatcher. Däremot hade Trelleborg två riktigt tunga skott mot Shaaban.Bra periodHemmalaget hade ett andra mål på gång under en bra period strax efter pausen. Först klippte Andreas Drugge till från 15 meter, bollen ändrade riktning på en Hammarbyförsvarare, men Shaaban var alert och boxade bort den.Minuterna senare sköt TFF:s balansspelare, Mattias Thylander, en tungt skott, bollen tog i magen på Shaaban och det blev retur som dock ingen hann fram på.

Det var inget särskilt bra ingripande.-Det känns att jag varit borta ett tag, och det har varit svårt att få ordentligt med träning eftersom matcherna kommer så tätt. Men det var skönt att få 90 minuter i dag. Frågan om kommande EM och skador på flera spelare kom också upp. Själv har Shaaban varit sjuk, det är därför han inte har spelat:-Jag har varit fri från skador länge och hoppas att det fortsätter så. Vi är en bra sammansvetsad grupp i landslaget så vi får jobba och knyta ihop gänget. Skador uppstår så man får vända det till något positivt och det kan landslagsgänget. Tom tank-Det gäller Hammarby också, sade Rami Shaaban. På slutet var Hammarby ytterst nära en poäng. Paulinhos skott tog i ribban.För Trelleborg var trepoängaren ett steg upp från bottenträsket.Tränaren Tom Prahl kallade det en krigarseger:-Under 70 minuter hade vi kontroll på matchen. Sedan var det många trötta ben och huvuden. Det var fjärde matchen på tio dagar så det var några av mina spelare som inte orkade riktigt, bensintanken var tom.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro