ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

hela denna artikel är en annons

Trend: Så ska bröllopsringarna se ut 2017

Emma Björkman · 21 Apr 2017
Uppdaterad 5 Maj 2017
Många börjar bli mer äventyrliga när de väljer vigselringar, berättar juveleraren Michael O'Dwyer.

Många börjar bli mer äventyrliga när de väljer vigselringar, berättar juveleraren Michael O'Dwyer. Foto: O'Dwyer


Guld i olika färger, färgade ädelstenar och mycket glitter – så ser årets trender för förlovnings- och vigselringar ut.

klar

Artikellänk är kopierad

Din vigselring ska du bära i många år och smycket kommer förhoppningsvis påminna dig om det speciella band du delar med din käresta. Även om du framförallt ska utgå från ditt eget tycke och smak när du väljer ring kan det vara kul att ha koll på årets trender. Michael O’Dwyer är juvelerare som driver O’Dwyer Guldsmederpå Liljeholmskajen i Stockholm, där han både designar, skapar och säljer sina smycken och har stenkoll på vad som är det hetaste att ha på ringfingret i år.

– För några år sedan ville många ha vitguld, men nu är rödguld, gulguld och roséguld mer populärt. Du som vill vara trendig väljer en mix av två, tre guldnyanser i din ring med en färgad ädelsten i mitten. Det har också börjat bli vanligare att män har en liten diamant i sin vigselring, säger Michael O’Dwyer.

Gult, rött, rosé eller vitt – vilken färg på guld föredrar du? Foto: O’Dwyer
Gult, rött, rosé eller vitt – vilken färg på guld föredrar du? Foto: O’Dwyer

Vill du hellre välja en klassisk vigselring finns det många vackra modeller att välja på. Många av Michael O’Dwyer’s kunder fastnar för en ring tillverkad av en sorts guld, med en ensam diamant som utsmyckning eller en stor ädelsten omgärdad av små stenar, en så kallad halo.

Vad är ditt bästa tips till ett blivande brudpar som letar ringar?

– Gör lite research innan för att få en bild av vilken typ av design ni vill ha. Fönstershoppa lite och se hur utbudet ser ut, och hitta sedan en juvelerare som kan göra ringarna personliga just för er. Vi har kollektionsringar, men anpassar alltid dem efter personen så att varje ring blir personlig. Vi kan också skapa ringen helt från grunden, säger Michael O’Dwyer.

Välj en ring som du älskar

Oavsett vilken ring du väljer, se till att det är ett smycke som gör dig glad och lyssna inte på vad andra tycker om ditt val.

– Det finns många som bryr sig om vad andra tycker men jag mitt råd är alltid att inte tänka på vad andra tycker. Hitta ett smycke som du älskar och som passar dig. Det är du som ska titta på det varje dag.

pil
Fakta: O’Dwyer Guldsmeder

Vad: O’Dwyer är en juvelerare som designar, skapar och säljer smycken.

Var: Liljeholmskajen i Stockholm.

Läs mer på:Odwyer.se

pil
Tillägg: Så rengör du din ring

Spara en gammal tandborste som du kan använda för att skrubba ringen med. Hårprodukter, handkrämer och annat kan fastna i ringen, vilket får den att se glanslös ut. Lägg ringen i ljummet vatten och skrubba den försiktigt med tandborsten.

– Tänk på att om din ring inte glänser så beror det inte på att den är utnött, utan på att den är smutsig, säger Michael O’Dwyer.

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro