ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Trenden har vänt: Nu köper vi bostad igen

Fredrik Hansson · 10 Sep 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Daniel Bessment flyttar in i mars nästa år.

Daniel Bessment flyttar in i mars nästa år. Foto: Lotta Imberg


klar

Artikellänk är kopierad

Riksbankens ”löfte” om fortsatt låga räntor har fått fler att våga köpa.

Nu vågar vi köpa bostäder igen. Förra årets mörka trend har vänt och byggbolagens försäljningssiffror skjuter i höjden. Daniel Bessment, 31, vågar slå till:– För ett halvår sedan skulle jag nog inte gjort det, men nu känns det som om det vänder. På lång sikt går du alltid plus. Jag har tipsat flera kompisar som köpt i samma hus, säger Daniel, stolt ägare till en tvåa i K-märkta Saltsjö­qvarn som är under ombyggnad.

Bara under sommaren har till exempel bostadsbolaget HSB sålt över 120 lägenheter i Storstockholm, jämfört med fjolårets 45 samma tid. I en undersökning i Dagens Industri visar flera bolag positiva siffror. Anledningen sägs vara den ökade bostadsbristen i kombination med Riksbankens löfte om fortsatt låga räntor.– För mig erbjuder det här något unikt och har man väl hittat något man vill ha, tycker jag att man ska köra på det. Det byggs inte så mycket, säger Daniel.

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Hansson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro