ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Treögd orm hittad i Australien

Sophie Tanha · 2 Maj 2019
Uppdaterad 2 Maj 2019
Northern Territory Parks and Wildlife skrev om den treögde reptilen på facebook.

Northern Territory Parks and Wildlife skrev om den treögde reptilen på facebook. Foto: Facebook


Bilder på en orm med tre ögon har spridits efter att den hittats på en motorväg nära den australiensiska staden Humpty Doo. "Besynnerlig" skriver landets myndighet för park och vildliv om ormen i ett inlägg på Facebook.

klar

Artikellänk är kopierad

Ormen, som kallades Monty Python, avled bara veckor efter att den påträffades vid motorvägen i mars. Enligt BBC har reptilen haft svårt att äta på grund av missbildningen.

Naturlig utveckling

Enligt experter är det tredje ögat på ormens hjässa en naturlig mutation, snarare än påverkat av onaturliga faktorer. Missbildningar är relativt vanligt på reptiler, skriver vildlivsmyndigheten på facebook.

– Alla barn bär på någon slags mutation – denna råkar bara vara ovanligt grov och missbildad, säger ormexperten och professorn Bryan Fry till BBC.

Röntgenbilder visade att ormen har en extra ögonhåla och tre funktionella ögon, snarare än två separata huvud som sitter fast med varandra.

– Jag har aldrig sett en treögd orm förut, men vi har en pytonorm med två huvuden i vårt labb, säger Bryan Fry.

Till BBC säger Bryan Fry att han misstänker att ormens tredje öga kan vara den ”sista biten av en tvilling som slukats upp.”

klar

Artikellänk är kopierad

Sophie Tanha
Sophie Tanha
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro