ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tricksande ficktjuvar gripna på Söder

Johan Mårtensson · 9 Jul 2013
Uppdaterad 9 Jul 2013

Fyra ficktjuvar har gripits på Södermalm i Stockholm efter att ha använt sig av olika tricks. Två av dem gjorde det så kallade fotbollstricket, medan övriga två stal med hjälp av en lapp.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Berit Roald/Scanpix Norge

Metro har tidigare rapporterat om den våg av fickstölder som sköljer över landet.

Ligamedlemmarnas favoritknep är att distrahera sina offer med alltifrån ketchupstänk till dans, och nu har fyra ficktjuvar tagits på bar gärning på Södermalm i Stockholm. Senast var i måndags, nära Slussen.

– Målsäganden sprang efter två som hade kört fotbollstricket. Eller de hade ingen fotboll egentligen, det var mer en form av dansande eller juckande kan man säga, säger Markus Antonsson, stationsbefäl på Södermalm.

I lördags kom vittnen ikapp två ficktjuvar som stulit en mobiltelefon genom det så kallade kart- och lapptricket.

– Det skedde i Fatbursparken, där en grupp människor deltog i en kurs. En person i gruppen blev distraherad med en stor lapp och bestulen på sin mobil, men klasskamraterna följde efter och kunde gripa tjuvarna, säger Markus Antonsson.

Polisen undersöker nu om gärningsmännen kan ingå i en större fickstöldsliga.

– Vi ska se om det går nysta upp mer i och med dessa gripanden. Det finns säkert några gamla case som kan väckas till liv och klaras upp genom bland annat fotokonfrontationer, säger Markus Antonsson.

►Här är tricken som tjuvarna använder

►Mycket pekar på att en storliga ligger bakom

►Tjuv stal Mathildas mobil med hjälp av lapptricket

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Mårtensson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro