ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Trio åtalades för gruppvåldtäkt på tonåring – frikänns

Annica Ögren · 21 Jun 2018
Uppdaterad 21 Jun 2018
Alla tre åtalade frias från misstanken om gruååvåldtäkt.

Alla tre åtalade frias från misstanken om gruååvåldtäkt. Foto: IBL/Montage


Två 18-åringar och en 17-åring åtalades misstänkta för att ha gruppvåldtagit en tonårsflicka i Husby i västra Stockholm. Nu har domen mot de unga männen kommit.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var i februari i år som den misstänkta gruppvåldtäkten mot flickan ägde rum, som Metro skrivit om tidigare.

– En tjej har haft kontakt med en kille och tar med sig sin tjejkompis till den här lägenheten i Husby. Det ansluter ytterligare två killar och man har någon form av festlighet, och så sker den här gärningen, sa åklagare Thomas Mattsson till Metro, då.

I åtalet beskrevs gärningen som grov, där det bland annat går att läsa att ”våldet har bestått i att i vart fall någon av dem fysiskt hindrat målsäganden från att komma ur situationen samt hållit fast henne, vilket de utnyttjat”.

Även den andra flickan, som vid tillfället var under 15 år, ska under samma kväll ha utsatts för sexuellt ofredande av 17-åringen, som enligt åtalet även ska ha slagit henne i ansiktet.

Alla tre frias

De tre åtalade har nekat till brott, och på onsdagsförmiddagen kom domen i målet där alla tre personerna frias på åtalspunkterna grov våldtäkt, sexuellt ofredande och misshandel.

En av männen har dock medgett att han haft sexuellt umgänge med flickan, men att det ska ha skett på hennes initiativ.

En av 18-åringarna döms till fängelse i två månader – som enligt domen anses vara verkställt – för stöld och misshandel vid två andra tillfällen. 17-åringen döms även för ringa narkotikabrott.

klar

Artikellänk är kopierad

Annica Ögren
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro