ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Trippelt väderkaos i Stockholm

Aron Andersson · 6 Dec 2013
Uppdaterad 6 Dec 2013

Stormen Sven har lämnat efter sig både strömlösa hus och fallna träd. Nu kommer den till Stockholm, och tar sällskap av både snö och ishalka.

klar

Artikellänk är kopierad

En bil krockade med ett fallet träd utanför Malmö.
En bil krockade med ett fallet träd utanför Malmö.Foto: TT Bild

Det finns risk för trippelt väderkaos i Stockholmsområdet i kväll. – Man kan säga att allting händer på en gång. Snön kommer, vägarna fryser och vinden kommer samtidigt, säger Per Holmberg meteorolog på Foreca, till Metro.

Stormen Sven som under torsdagen och natten till fredagen härjade i framförallt Skåne och på västkusten rör sig nu österut. Samtidigt som stormbyarna avtar i västra Sverige finns det i stället risk för mycket hårda vindbyar på annat håll i landet. – Det tar lite längre tid innan det börjar blåsa lite mer över östra Svealand, det är först fram emot fredag eftermiddag-kväll som det börjar blåsa där. Det kan vara mycket hårda vindbyar, men ingen storm.

Även i Stockholmsområdet finns det risk för att några enstaka träd faller, men inte i lika stor utsträckning som på västkusten. Men samtidigt som vinden rör sig österut kommer även ett snöfall och fortsatta minusgrader. – Det är redan minusgrader nu på de flesta håll och kommer bli lite kallare också i Stockholmsområdet under kvällen. Det är ju rätt blött nu så det finns risk för påfrysning, säger Per Holmberg.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro