ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Triumfera med tryffel: Här är tre enkla recept

Jonas Cramby · 19 Okt 2018
Uppdaterad 19 Okt 2018
Pasta med tryffel – lika enkel som delikat. Se bara till att använd en bra, färsk äggpasta.

Pasta med tryffel – lika enkel som delikat. Se bara till att använd en bra, färsk äggpasta. Foto: IBL


Nu är det tryffelsäsong och även om färsk tryffel kanske är det godaste och lyxigaste som finns så är det få som använder det i matlagningen hemma. Bra nyheter! Tryffel är en råvara som inte sällan kommer mer till sin rätt ju enklare mat du serverar till.

klar

Artikellänk är kopierad

Äggröra med tryffel

Världens lyxigaste frukost är också den enklaste. Du behöver bara veta hur man gör en mjuk, fluffig äggröra.

Här är hemligheten; knäck valfritt antal ägg i en skål, häll på en skvätt mjölk eller grädde, lite salt och rör runt med en gaffel.

Sätt en stekpanna på låg värme, trean eller fyran, lägg i en rejäl klick smör och stek långsamt under konstant omrörning med träslev.

Det ska ta mellan 5 och 10 minuter för att bli maxi-malt krämigt. Smaka av med salt och riv sedan över löjliga mängder färsk tryffel. Servera med en skiva rostat bröd.

Pasta med tryffel

Att koka pasta, röra i lite smör och riva över parmesan och svartpeppar kan den mest tumhänta köksnovis med ett minimalt studentkök göra när de kommer hem fyllehungriga mitt i natten.

Vad säger ni om jag säger att världens kanske bästa pastasås bara har en enda ingrediens till? Ja, ni gissade det, det är tryffel.

Ibland är verkligen det enkla det goda.

Tänk bara på att använda så bra färsk äggpasta ni kan hitta och att inte snåla med smöret. Du måste smaka av ordentligt med salt och riva över pinsamt mycket parmesan och tryffel.

Ost med tryffel

Fråga i ostdisken vilken sorts brie som passar att baka i ugnen.

I Frankrike bakar de ofta osten i den lilla trä-lådan man får till, men se i så fall till att den inte är limmad. Ta bort plasten runt osten och skär ett rutmönster på ovansidan av osten.

Lägg tillbaka i lådan och hiva in i ugnen på 220 grader i cirka 15 minuter. Ta ut och riv över så mycket färsk tryffel du har råd och lust med. Servera den varma, smältiga osten tillsammans med nybakt levainbröd som du dippar.

klar

Artikellänk är kopierad

Jonas Cramby
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro