ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Trodde 66-åringen var pedofil – misshandlade honom till döds

Metro · 23 Apr 2014
Uppdaterad 23 Apr 2014

66-åringen misshandlades brutalt av sina vänner, dumpades utomhus och lämnades att dö. Allt för att hans vänner under en fest felaktigt fått för sig att han var pedofil.

klar

Artikellänk är kopierad

I dag började rättegången mot hans båda vänner, 42 och 50 år gamla, vid Växjö tingsrätt. De är båda åtalade för mord, skriver Smålandsposten. De har erkänt att det misshandlat sin vän under festen i december 2013 och slängt ut honom i kylan, men nekar till mord.

Under festandet fick de för sig att deras kamrat var pedofil. Det finns inget som talar för att det var sant, men det var det som utlöste misshandeln, skriver Smålandsposten.

66-åringen var kraftigt berusad och hade svåra skador när han lämnades ute i kylan, bland annat frakturer i ansiktet och 20-tal knäckta revben.

När 50-åringen senare på kvällen upptäckte att vännen som låg kvar på platsen fortfarande levde, larmade han ambulansen.

Men en stund senare avled 66-åringen. Av förfrysning, enligt den rätts­medicinska undersökningen. Hans kroppstemperatur var nere på 27 grader när han kom till Ljungby lasarett.

En för den åtalade 42-åringen besvärande omständighet är att han i samband med misshandeln bland annat ringt en kvinna och sagt att han slagit ihjäl en pedofil. Han ska också ha frågat efter salpetersyra, skriver Smålandsposten.

Kammaråklagare Marcus Sjöstrand anser, enligt åtalet, att det handlar om mord eftersom skadorna efter misshandeln, i kombination med hög berusning, innebar att offret blev liggande i kylan och sedan dog.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro