ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Trodde att man måste dansa och vara schlagerig”

Emma Björkman · 17 Feb 2012
Uppdaterad 17 Feb 2012
”Jag hoppas att jag går till final. Jag ska i alla fall se till att jag är nöjd med mitt framträdande”, säger Carolina Wallin Pérez.

”Jag hoppas att jag går till final. Jag ska i alla fall se till att jag är nöjd med mitt framträdande”, säger Carolina Wallin Pérez. Foto: Urban Brådhe


Carolina Wallin Pérez hade ingen tanke på att vara med i Melodifestivalen. Men en dag hörde Christer Björkman av sig. – När jag förstod att jag inte behövde dansa kändes det kul, säger hon.

klar

Artikellänk är kopierad

Kentfans och jazzgillare kopplar troligtvis ihop Carolina Wallin Pérez, 29, med hennes jazzcovers av Kentlåtar.

Men när hon ställer upp i Melodifestivalens tredje deltävling med låten ”Sanningen” lämnar hon jazzen hemma i Stockholm.

– Jag sjunger ganska jazzigt men produktionen av låten är inte jazzig, säger hon.

Bidraget beskriver hon som eftertänksam och handlar om val man gjort i livet. Men om inte Christer Björkman hade varit ett hängivet fan av hennes musik hade Carolina Wallin Pérez inte haft en tanke på att vara med i tävlingen.

– Jag hade fördomar om vad man måste göra om man är med. Jag trodde att man måste dansa och vara ”schlagerig” och ha en höjning i låten, säger hon.

En dag hörde Christer Björkman av sig och frågade om hon ville sjunga låten ”Sanningen”?

– Då frågade jag hur mycket jag fick vara med och bestämma och det visade sig att jag fick vara med och bestämma nästan allt, säger Carolina Wallin Pérez.

På lördag har hon bannlyst dans i sitt nummer och väljer vita scenkläder.

– Dels för att det är fint och dels för att det passar numret. Det är ingen glad låt och då skulle det se konstigt ut om jag uppträdde i en färgsprakande blommig klänning.

Är du orolig att det ska ses som okreddigt att vara med i Melodifestivalen?– Jag vet att det kommer att finnas folk som tycker det men känner att det är skitsamma. Jag tycker att det är lite löjligt och trångsynt att bara se till det här sammanhanget. Låtarna har egna liv efter Melodifestivalen, säger hon.

Vid sidan av sin musikkarriär jobbar Carolina Wallin Pérez med Popkollo och Impra som arbetar för att musikscenen i Sverige ska bli jämställd.

Hur jämställd är Melodifestivalen? – Vad jag har hört så är den jämställd. På mitt första möte med Christer Björkman sa han att artisterna är hälften kvinnor och hälften män så det var ett extra plus i kanten, säger hon.

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro