ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Trodde konstverket var skräp – slängde ut det

Hugo Ewald · 27 Okt 2015
Uppdaterad 27 Okt 2015

Foto: Museion Bozen-Bolzano


Ett konstverk på en utställning i Italien slängdes under lördagen. Anledningen till detta var att städarna på gallerian trodde det var skräp och rester från en fest.

klar

Artikellänk är kopierad

Städare på konstgalleriet Museion i italienska Bolzano hamnade under lördagen i en minst sagt jobbig situation när de insåg att de slängt en konstutställning.

Konstutställningen, med namnet "We were going to dance to night" hade gjorts av de italienska konstnärsduon Goldschmied & Chiari och bestod av tomma flaskor slängda på golvet, cigarettfimpar och skor. Målet med installationen var att göra narr över de italienska politikernas excesser under 1980-talet. Det skriver Alto Adige.► LÄS MER: Ai Weiwei förvägras Lego till konst

Kanske var installationen dock för lik verkligheten, och städaren samlade ihop "skräpet" i soppåsar i tron att det var rester från invigningens festiviteter.

Lyckligtvis är installationen nu åter på plats igen eftersom städaren inte hade hunnat slänga det. Konstnärerna ska enligt BBC ha gett gallerian tillåtelse att sätta upp verket igen.

Detta är inte första gången någon råkar slänga en konstinstallation i Italien. Samma sak hände senast i februari 2014 när ett konstverk av Sala Murat slängdes. ► LÄS MER: Han säljer dina Instagrambilder – för 750 000 kronor styck

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro