ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Trodde sminket var gratis – frias för snatteri

Evelina Olsson · 3 Sep 2014
Uppdaterad 3 Sep 2014

Den 55-åriga kvinnan hävdar att hon trodde att sminket var gratis. Hässleholms tingsrätt godtar förklaringen och friar henne från misstankarna om snatteri. "Den här typen av invändningar brukar ofta inte gå hem hos domstolarna", säger Stefan Walhberg, Metros rättslige expert. 

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Det var i april i år som kvinnan, enligt egen uppgift, gick in på varuhuset i Hässleholm för att ”titta runt” när hon upptäckte ett antal sminkprodukter i en korg placerad vid klädavdelningen. Kvinnan säger i förhör att produkterna såg trasiga ut och att hon uppfattade det som att butikspersonalen lagt dem där så att kunderna fick ta dem. 

Men enligt butikspersonalen som ansvarar för sminkavdelningen så var varorna varken trasiga eller till utförsäljning och inte heller placerade någon annanstans än på sin ordinarie hylla.

Hässleholms tingsrätt anser att gratisvaror i butiker inte hör till det normala, även om de är trasiga, men att kvinnans berättelse inte är så orimlig att den kan lämnas utan avseende.

– Om det hon påstår inte kan motbevisas av åklagaren så är det hennes version som ska läggas till grund för bedömningen, detta så länge det hon påstår inte är uppenbart obefogat, säger Stefan Wahlberg.

Kvinnan frias därmed från misstankarna om snatteri och slipper därmed också att betala skadestånd till butiken för sminkprodukterna som var värda 785 kronor.

Metro har sökt åklagaren i målet.

klar

Artikellänk är kopierad

Evelina Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro