ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Troligen militär bakgrund"

TT · 23 Sep 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

En eller flera av rånarna har troligen militär träning och bakgrund, enligt en poliskälla.– Det är en komplicerad logistik och det är inte alla som kan ta sig upp och ner till en helikopter på det här viset. Det krävs nästan jägarutbildning och kunskap om insatser, uppger källan för TT.

Den person som körde helikoptern behöver inte nödvändigtvis ha ett civilt certifikat utan kan ha vana från militära övningar i Sverige eller utomlands.

Av det 100-tal tunga värdetransportrånare man räknar med finns i Sverige har enligt källans bedömning högst 25 personer den logistiska kompetens som krävs för att sätta en operation av den här digniteten i verket.

Några av dem står under ständig spaning. Polisens underrättelseenheter arbetar nu för högtryck för att kartlägga vilka som avtjänar straff och vilka som är på fri fot, var de befinner sig liksom vilka tips som finns om större planerade brott.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro