ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Trots barmarken försvinner inte gruset

Linnea Holgersson · 25 Feb 2014
Uppdaterad 25 Feb 2014

Våren och den bara marken kom fort i år, men än vill inte trafikkontoret sopa bort allt grus– även om stockholmarna begär det.

klar

Artikellänk är kopierad

Redan nu har vissa pendelcykelstråk i Stockholms innerstad börjat sopas rena från vinterns grus. Även områderna utanför gallerian på Kungsholmen försöker trafikkontoret hålla gruset borta.

– Vi försöker hålla rent där mycket folk rör sig. Just nu är problemet att det är barmarkt och att stockholmarna tycker att vi ska ta bort gruset. Det är besvärligt eftersom vintern inte är riktigt över ännu. När det regnar och fryser på igen, måste vi sanda ännu en gång. Det är inte funktionellt eller ekonomiskt att sanda och sopa bort och sanda igen, säger Mats Freij på trafikkontoret.

Än är det för tidigt för att säga när om gruset kommer va borta tidigare, men enligt Mats Freij siktar trafikkontoret på att allt grus ska vara borta innan den 1 maj. Att sanden måste sopas bort om det är barmark är en säkerhetsfråga.

– Speciellt cykelstråken, de är prioriterade att hållas rena året runt eftersom cyklisterna kan halka, säger Mats Freij.

En del av den sanden som sopas bort återanvänds på ett eller annat sätt. Antagligen för att användas som fyllnadsmassa för byggen eller för att sanda nästa vinter.

klar

Artikellänk är kopierad

Linnea Holgersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro