ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Trots beslut – ingen fritidsgård i Backa

Edvin Gepertz · 18 Okt 2011
Uppdaterad 18 Okt 2011
– Det är ganska mycket lugnare. Satsningarna på ungdomar har väl hjälpt, sedan har polisen varit här mycket under sensommaren och hösten, säger Andreas Svanström, 23, studerande, Backa. – Då såg man polisen nästan varje dag. När det är mörkt känns det bättre om polisen är ute, säger Nina Malm, 20, studerande, Backa.

– Det är ganska mycket lugnare. Satsningarna på ungdomar har väl hjälpt, sedan har polisen varit här mycket under sensommaren och hösten, säger Andreas Svanström, 23, studerande, Backa. – Då såg man polisen nästan varje dag. När det är mörkt känns det bättre om polisen är ute, säger Nina Malm, 20, studerande, Backa. Foto: Christina Blom


Ungdomssatsningarna i Backa drar ut på tiden. Ännu inga jobb och ingen ny fritidsgård – trots politikerbeslut. Polisen och Backabor: Det är lugnare nu. Polis: Vi har varit väldigt närvarande i området.

klar

Artikellänk är kopierad

Skottlossningar, stenkastning och bränder i Backa har under året skapat en het debatt kring vad som bör göras för de unga i stadsdelen. I samband med oroligheterna fattade de lokala politikerna beslut att starta en ny fritidsgård och att skapa kommunala jobb till ungdomar. Men två månader senare har inte mycket hänt. – Vi har naturligtvis en önskan om att det ska fungera så fort som möjligt. Jag hade gärna sett att detta redan var i gång, säger Tord Karlsson (S), ordförande i Norra Hisingens stadsdelsnämnd. Homeira Tari på Backas fritidsgård berättar att det finns många ungdomar som vill jobba men ännu har inte politikernas löften gett några resultat. Dock har fritidsgårdarna i stadsdelen fått de extraanslag som också fattades beslut om under oroligheterna. Backas fritidsgård planerar att låta ungdomarna vara med och bestämma vad som ska göras med pengarna och de är positiva till satsningarna. – Jag själv har ofta varit mycket kritisk men det här är bra, säger Homeira Tari. Enligt Tord Karlsson och förvaltningschef Kenneth Johansson hoppas stadsdelen kunna komma i gång med både extrajobben och fritidsgården före årsskiftet. Från polisen uppger man att det under senare veckor varit lugnare i Backa. – Dels har det ju varit ganska stor polisiär närvaro i området. Sedan går det i vågor, man vet ju inte när det kan hända nästa gång, säger Håkan Bredinge, områdespolis i Backa.

klar

Artikellänk är kopierad

Edvin Gepertz
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro