ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Trots förbud – 333 valar dödades under valjakt i Japan

Linus Lindgren · 31 Maj 2018
Uppdaterad 31 Maj 2018
Japanska myndigheter säger att valtillståndet är så pass starkt att de kan jagas.

Japanska myndigheter säger att valtillståndet är så pass starkt att de kan jagas. Foto: IBL


Under de senaste fyra månaderna har 333 valar dödats under den årliga valjakten i Japan skriver nyhetsbyrån AFP. Detta har skett trots att valjakt är förbjudet sedan 1946.

klar

Artikellänk är kopierad

Internationella valfångstkommissionen rapporterar att 333 valar har dödats i samband med valjakten som sker varje år i Antarktis av japanska valjägare.

Av de 333 valarna var 122 dräktiga valhonor och ett tiotal valar var väldigt unga.

– Det är ytterligare ett bevis, om det nu behövs, på valfångstverksamhetens riktigt hemska och onödiga karaktär, säger Alexia Wellbelove vid Humane Society International, enligt TT.

Det finns en internationell överenskommelse från 1946 som säger att valar inte får jagas på Antarktis om det inte sker i vetenskapligt syfte. Enligt BBC uppger japanska myndigheter att jakten sker i vetenskapligt syfte.

Tv-kanalen rapporterar också att japanska myndigheter säger att utöver det påstådda vetenskapliga syftet är en del av japansk kultur att jaga valar.

Enligt kanalen minskar efterfrågan på valkött i Japan. Men det säljs fortfarande som ett livsmedel.

klar

Artikellänk är kopierad

Linus Lindgren
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro