ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Trots löftet: Satellitbilder visar att Nordkorea bygger nya missiler

Valerie Kaspersen · 31 Jul 2018
Uppdaterad 31 Jul 2018
Efter mötet med president Donald Trump lovade Nordkorea att de skulle göra sitt bästa för att denuklarisera.

Efter mötet med president Donald Trump lovade Nordkorea att de skulle göra sitt bästa för att denuklarisera. Foto: Wikimedia commons/ IBL


Enligt nya satellitbilder från USA fortsätter Nordkorea att utveckla kärnvapenrobotar – trots löfte om nedrustning.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var bara några veckor sedan Nordkoreas diktator Kim Jong-Un och USA:s president Donald Trump träffades för att diskutera Nordkoreas nedrustning av landets kärnvapen. Men enligt uppgifter till Washington Post fortsätter Nordkorea att bygga nya robotar söder om staden Pyongyang.

Den 13 juni, direkt efter mötet med Kim Jong-Un, skrev president Trump på Twitter att Pyongyang inte längre kunde ses som ett kärnvapenhot.

Den nya satellitbilden är tagen den 7 juni och enligt de nya uppgifterna fortsätter arbetet vid kärnvapenanläggningen som vanligt.

– Anläggningen är aktiv. Vi ser att det skickas containrar och att fordon kommer och går, säger Jeffrey Lewis, chef för den ideella organisationen East Asia Nonproliferation Program, som analyserat satellitbilderna.

klar

Artikellänk är kopierad

Valerie Kaspersen
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro