ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Trots nätstormen: Sjuka Annica ska utförsäkras

TT · 20 Sep 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011
Emmelie Holmquist bloggade om sin mammas situation på sin blogg Klamydiabrevet. – Jag har inga ord mer kvar att ge, säger dottern till Aftonbladet efter beskedet att hennes mamma inte får någon hjälp.

Emmelie Holmquist bloggade om sin mammas situation på sin blogg Klamydiabrevet. – Jag har inga ord mer kvar att ge, säger dottern till Aftonbladet efter beskedet att hennes mamma inte får någon hjälp. Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

Fallet Annica Holmquist blev ett slagträ i debatten om sjukförsäkringen i valets slutspurt. Nu visar det sig att Försäkringskassan inte har någon lösning för henne, trots att det verkade så i fredags. Mona Sahlin tycker att det är en skandal.– Försäkringskassans specialister har granskat ärendet och kommit fram till att beslutet är korrekt, trots att Stig Orustfjord (Försäkringskassans överdirektör) i fredags sade att det fanns en lösning, säger dottern Emilie Holmquist till TT.Fallet med kroniskt sjuka Annica Holmquist blev mycket omdiskuterat i valspurten. Hon lider av en ovanlig sjukdom och har fått flera läkarutlåtanden om att hon saknar arbetsförmåga. Trots detta utförsäkrades hon i slutet av juli och Försäkringskassan beslutade förra veckan att neka henne sjukersättning, alltså förtidspension.I fredags antydde Försäkringskassans överdirektör att det kunde finnas alternativa lösningar för henne. Men på måndagen kontaktade Emilie Holmquist Försäkringskassan och fick veta att det enda alternativet i nuläget är att överklaga beslutet. Emilie Holmquist kan inte säga huruvida de kommer att begära en omprövning.Försäkringskassan kommer inte att uttala sig mer om ärendet.- Vi måste hålla samma sekretess när det gäller det här fallet som när det gäller andra fall. Det förtjänar Annica Holmquist, säger Svante Borg, försäkringsdirektör vid Försäkringskassan.I slutdebatten i fredags sade statsminister Fredrik Reinfeldt att det, utifrån vad Försäkringskassan hade sagt, verkade som att man redan på måndagen skulle kunna finna en lösning för Annica Holmquist. Det upprör Mona Sahlin.– Det var uppenbarligen bara ett cyniskt spel för att slippa svara på det som debatten handlade om. Nu är det måndag och Annica är tillbaka i förtvivlan, som så många andra. Det här är en skandal, varken mer eller mindre, säger Mona Sahlin.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro