ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Trots sågning: Utbyggd Roslagsbana till Arlanda utreds igen

Anders Göransson · 9 Dec 2013
Uppdaterad 10 Dec 2013

En förlängning av Roslagsbanan till Arlanda är inte samhällsekonomiskt motiverad, konstaterar SL - men vill ändå utreda frågan ytterligare. Samtidigt ska man undersöka om berörda kommuner är beredda att vara med och betala för miljardprojektet.

klar

Artikellänk är kopierad

På tisdagen väntas landstingets trafiknämnd besluta om en fördjupad studie av det sydligare av de spårdragningar som övervägts som ny tvärförbindelse mellan Vallentuna och Arlanda.

Alternativet skulle innebära en avgrening från Roslagsbanans Kårstalinje från Molnby till en ny station vid Arlanda Sky City med angöring söderifrån. 

Samtidigt med att man föreslår en ny utredning konstaterar dock SL:s tjänstemän att drifts- och investeringskostnaderna för utbyggnaden överstiger nyttan med den.

Dessutom slår man fast att de nya spåren inte går att bygga utan att ”göra ingrepp i det sammanhängande historiska kultur- och naturlandskapet i Vallentuna och Sigtuna”.

klar

Artikellänk är kopierad

Anders Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro