ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Trots vädjan – i dag åker Åkesson till Forserum

TT · 4 Sep 2012
Uppdaterad 4 Sep 2012

Foto: Henrik Montgomery/Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

Nässjös kommunalråd Anders Karlsson (C) bad SD-ledaren Jimmie Åkesson att avstå från sitt planerade besök i Forserum i dag. Men Åkesson anser att uppmaningen är anmärkningsvärd och vägrar ställa in.

Efter att det blivit känt att somalier trakasserats i Forserum har flera politiker besökt orten. Även Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson har aviserat att han tänker komma dit.

Men Anders Karlsson, kommunalråd i Nässjö, tycker att det gått för långt och att de boende på orten behöver ro. Han vill inte att Åkesson kommer och ringde upp SD-ledarens pressekreterare.

– Det är spänningar i samhället och de värdegrunder som Åkesson står för skulle kunna öka spänningarna, säger Anders Karlsson.

Han säger att uppmaningen att inte besöka Forserum för tillfället även gäller övriga partier och organisationer.

Jimmie Åkesson bryr sig inte om kommunalrådets uppmaning och säger att den är "anmärkningsvärd".

– Men jag förstår att han är pressad, det är en situation som håller på att glida honom ur händerna, säger han.

– Det är inte helt klart vad vi kommer att kunna göra där, det är fortfarande många lösa trådar. Men såvitt jag förstår har vi i alla fall ett besök hos polisen inbokat. Och så hoppas vi att kunna träffa somaliska föreningen, vår egen partiavdelning och skolfolk och andra delar av samhället, säger Åkesson.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro