ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tröttnade på flyktingpolitiken – Tove, 88, avslutar medborgarskapet

Ida Gustafsson · 10 Sep 2015
Uppdaterad 10 Sep 2015
Tove Warris (infälld) har tröttnat på sitt forna hemlands sätt att hantera flyktingar.

Tove Warris (infälld) har tröttnat på sitt forna hemlands sätt att hantera flyktingar. Foto: TT/Privat


Tove Warris, 88 år bor i Malmö. Och nyligen gjorde hon ett aktivt val och avslutade sitt danska medborgarskap. - Jag står inte ut med hur de behandlar utlänningar, säger hon till Metro.

klar

Artikellänk är kopierad

För nära 60 år sedan flyttade Tove Warris med den nu avlidna maken över sundet när han fick jobb i Sverige. Efter pensionen återvände de till Danmark under en period på fem år, men flyttade sedan tillbaka till Sverige igen. Tove Warris har hela tiden haft danskt medborgarskap, skriver Aftonbladet som var först med att skriva om henne.  Den senaste tidens nyheter om hur Danmark hanterar flyktingkrisen har påverkat Tove Warris. Hon vill inte vara dansk medborgare längre.  – Jag gillar absolut inte den danska flyktingpolitiken. Att de inte ens låter flyktingarna köra igenom landet för att komma till Sverige, säger hon till Aftonbladet.

► LÄS MER:Danmark släpper inte igenom flyktingar Hon säger till tidningen att hon har blivit så förtvivlad av den senaste tidens rapportering att hon beställde hem myndighetspapper för att avsluta sitt medborgarskap. Hon skrev på dem och skickade in. När Metro får tag i Tove Warris, precis innan hon ska gå och äta lunch, berättar hon att hon suttit i telefon med både svenska och danska tidningar under förmiddagen. – Jag är inte dansk medborgare längre.

LÄS MER: Bråkdel som sökt asyl i Danmark

Hon säger att hon ändå kan se att det finns en vilja bland danskar att hjälpa, bland annat genom de danskar som tar med flyktingar i sina bilar över Öresundsbron. Tove Warris har själv ett fadderbarn i Indien och skänker även till välgörenhetsorganisationer:  – Självklart skänker jag pengar, även om jag inte har särskilt mycket. Men jag skänker till organisationer med 90-konton. Jag tycker att det är bra att skicka ner pengar så att man kan hjälpa på plats, säger hon till Aftonbladet. 

klar

Artikellänk är kopierad

Ida Gustafsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro