ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tröttnade på glassbilen – attackerade med ägg

Fredrik Tideman · 15 Dec 2015
Uppdaterad 27 Dec 2015
En tvåårig flicka träffades när mannen kastade ägg på glassbilen.

En tvåårig flicka träffades när mannen kastade ägg på glassbilen. Foto: Hans Lindqvist/Wikimedia Commons


En 62-årig man från Lund dömdes på tisdagen för ofredande efter att ha kastat ägg på glassbilen. Även ett litet barn träffades av äggen.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var i slutet av april som det rann över för 62-åringen när han hörde glassbilens melodi. I tingsrätten har han berättat om hur han stört sig i flera år på att glassbilen stannat utanför hans bostad med högtalaren riktad mot huset. Han ska ha försökt att prata både med förarna och med polisen, utan resultat.

►LÄS MER: Läsarna: Vi stör oss också på glassbilens melodi

Den 29 april blev det till slut för mycket för mannen när han hörde den välkända signaturmelodin, han gick ut i trädgården och kastade ägg mot bilen. Enligt vad han berättar själv i tingsrätten skulle han kasta på framrutan, men missade med två ägg som hamnade till vänster om bilen.

Bakom stod chauffören och en kund som hade med sin hund och dotter. Dottern som var 2 år vid tillfället träffades i huvudet av ett ägg och fick en bula. Mamman berättar att dottern blev chockad, hon har pratat om händelsen varje gång hon hör melodin och vill helst inte handla av glassbilen.

►LÄS MER: Percy Nilsson erkänner borrattack mot glassbil

Mannen döms till att betala 10 400 kronor i dagsböter.

I domen noterar man också att glassbilen nu stannar på ett annat ställe.

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Tideman
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro