ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Trump delar singelvärlden – motståndare skapar egen dejtingsajt

Malin Jansson · 10 Mar 2018
Uppdaterad 10 Mar 2018
"Jag skulle hellre dö singel än att dejta en Trump-anhängare", skriver en användare på Twitter.

"Jag skulle hellre dö singel än att dejta en Trump-anhängare", skriver en användare på Twitter. Foto: IBL, skärmdumpar


USA:s president Donald Trump väcker starka känslor, och inställningen till honom och hans politik verkar bli allt viktigare för singlar som söker kärleken i USA. Nu finns flera dejtingsajter inriktade mot såväl anhängare som motståndare.

klar

Artikellänk är kopierad

USA:s president Donald Trump stöttas av en trogen anhängarskara – så pass trogen att många av dem gärna inte dejtar någon som inte är av samma politisk uppfattning.

I kölvattnet av presidentvalet 2016 poppade därför en rad dejtingsajter upp med inriktning mot enbart Trump-fans.

”Making dating great again!” utgör slogan för trumpsingles.com. ”Med oss är en hängiven Trump-supporter bara är ett klick bort”, lockar trump.dating, som menar att det kan vara svårt att hitta en patriotisk partner i dagens politiska klimat.

Och nu har också motståndarna svarat med en egen dejtingsajt, skriver The Independent.

Det är American Liberal Council, ALC, som ligger bakom NeverTrump.dating, och i ett inlägg på Facebook uppmanas att tagga alla sina ”singel och anti-Trump-vänner”. Enligt grundaren Ted Brown för att man då ”slipper de pinsamma konversationerna om politik”.

Lanseringen har skapat stor uppståndelse på sociala medier. En användare på twitter skriver att hen ”hellre dör singel än att dejta en Trump-fan”.

klar

Artikellänk är kopierad

Malin Jansson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro