ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Trump får kritik för beslut om elefanttroféer

Linus Lindgren · 8 Mar 2018
Uppdaterad 8 Mar 2018
Trump tillåter troféer från elefanter.

Trump tillåter troféer från elefanter. Foto: IBL


Trumps administration har gjort en lagändring som göra att det blir lagligt att ta in delar av elefanter som troféer till USA. Nu framförs kritik om att administrationen försökt hålla beslutet hemligt.

klar

Artikellänk är kopierad

I november förra året kom det fram att den här lagen skulle röstas igenom av det amerikanska departementet för fiske och vildmark. Detta möttes av stort missnöje i USA. Donald Trump kallade elefantjakt för en “horror show” på Twitter. Men den första mars godkände Trumps administration lagen som gör det fritt fram att importera troféer från elefanter som fällts under jakt, skriver Washington Post.

Det har framkommit kritik om att Trumps administration har försökt hålla det här beslutet hemligt.

– Trumps administration har försökt hålla det här viktiga ändringarna av troféimporter bakom stängda dörrar. Det är helt oacceptabelt, säger Tanya Sanerib, laglig rådgivare på centrum för biologisk mångfald till AP.

Sedan 1979 har afrikanska elefanter varit på listan över utrotningshotade djur. Det senaste århundradet har den afrikanska elefantpopulationen sjunkit från cirka 5 miljoner till cirka 400 000 elefanter. Minskningen tros bero på både tjuvjakt och laglig jakt, skriver Washington Post.

Förespråkare för elefantjakt menar, enligt tidningen, att pengar från licenserna att jaga dessa djur skulle hjälpa bevaringen av elefanter. De menar att pengarna ska skickas till elefantreservat.

Presidentens söner, Donald Trump Jr. och Eric Trump har själva jagat elefanter. Bilder på när Trump Jr. håller i en kniv och en död elefants svans efter ett jaktpass i Zimbabwe har tidigare väckt starka känslor.

klar

Artikellänk är kopierad

Linus Lindgren
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro