ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Trump öppnar upp för hårdare vapenlagstiftning

Malin Jansson · 19 Feb 2018
Uppdaterad 19 Feb 2018
Beskedet kommer mindre än en vecka efter massakern på en gymnasieskola i Florida som tog 17 människors liv.

Beskedet kommer mindre än en vecka efter massakern på en gymnasieskola i Florida som tog 17 människors liv. Foto: Getty images


"Är positivt inställd till försök att förbättra de federala bakgrundskontrollerna", säger en talesperson för Vita huset.

klar

Artikellänk är kopierad

USA:s president Donald Trump överväger nu att utöka bakgrundskontrollerna vid köp av vapen. Det enligt en talesperson för Vita huset, rapporterar CNN.

– Diskussionerna är pågående och revideringar övervägs, presidenten är positivt inställd till försök att förbättra de federala bakgrundskontrollerna, säger pressekreteraren Raj Shah.

Beskedet kommer mindre än en vecka efter massakern på en gymnasieskola i Florida som tog 17 människors liv och protesterna mot den liberala vapenpolitiken har varit omfattande.

Under måndagen samlades elever i Washington i närheten av Vita huset för att demonstrerade för hårdare vapenlagstiftning. Det genom att ligga ner med händerna över bröstet i tre minuter – lika lång tid som det tog för skytten att köpa ett gevär av typen AR-15, skriver ABC News.

Hittills har Donald Trumps enda vapenrelaterade beslut gällt uppluckrade restriktioner.

klar

Artikellänk är kopierad

Malin Jansson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro