ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Trump tog inte avstånd från Ku Klux Klans stöd: Hörde för dåligt

Alva Forsberg Fierro · 29 Feb 2016
Uppdaterad 29 Feb 2016

Foto: TT/ Montage


Nyheten om att Donald Trump inte tagit avstånd från Ku Klux Klan spreds i flera medier under söndagen. Nu bemöter Trump kritiken, skriver SVT. Det gick knappt att höra vad han sa”, säger politikern till CNN.

klar

Artikellänk är kopierad

Den tidigare Ku Klux Klan-ledaren David Duke gick i veckan ut och sa att det skulle vara landsförräderi att rösta på någon annan än Donald Trump i presidentvalet, skriver SVT Nyheter.

När Trump under fredagen fick frågor om Dukes stöd ville han varken ta avstånd från Ku Klux Klan eller David Duke – även fast programledaren vid upprepade tillfällen påpekade att Ku Klux Klan är en rasistisk vit makt-rörelse.

– Du skulle inte vilja att jag fördömer en grupp som jag inte vet någonting om. Du får ge mig en lista över grupperna. Då kan jag göra research och sedan ta avstånd om det är något fel, sade Trump till nyhetskanalen Bloomberg under intervjun. 

►LÄS MER: Donald Trump lurades att citera Mussolini

Nu har Trump valt att bemöta kritiken och menar att hörnsäckan var för dålig för att han skulle kunna höra vad programledaren sa.

– Jag satt i ett hus i Florida med en dålig hörsnäcka som jag fick av dem så det gick knappt att höra vad han sa, säger Trump till CNN och fortsätter:

– Det jag hörde var bara att han sa ”olika grupper”. Jag har inget emot att avfärda någon och jag avfärdar David Duke.

►LÄS MER: Anonymous hotar avslöja Ku Klux Klan

klar

Artikellänk är kopierad

Alva Forsberg Fierro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro