ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Trump: "Vi kan tvingas förgöra Nordkorea"

Sofia Clason · 19 Sep 2017
Uppdaterad 19 Sep 2017

USA:s president Donald Trump gick till hård attack mot Nordkorea under ett tal inför FN:s generalförsamling i New York under tisdagen. "Om USA hotas, har vi inget annat val än att fullständigt förgöra Nordkorea", sade presidenten i talet.

klar

Artikellänk är kopierad

Trump inledde sitt tal med att tacka för all hjälp som landet fått i samband med de två orkanerna som nyligen drabbat USA.

Men sedan gick den amerikanska presidenten till attack. Målet blev diktaturen i Nordkorea och landets ledare Kim Jong-Un, vars jakt på kärnvapen sades vara ett hot mot hela världen.

”Raketmannen är på ett självmordsuppdrag för sig själv och sin regim”, sa Trump och syftade på Nordkoreas ledare Kim Jong-Un.

Trump fortsatte talet genom att säga att USA inte kommer att ha något annat val än att fullständigt förgöra Nordkorea om USA skulle bli hotat av det andra landet. Presidenten uppmanade också de andra nationerna i FN:s generalförsamling att arbeta tillsammans för att isolera Nordkorea tills landet upphör med sitt hotfulla beteende.

Spänningarna mellan USA och Nordkorea har ökat sedan Nordkorea under sommaren genomfört flera robottester över japanskt luftrum. Landet provsprängde även en vätebomb som var mer kraftfull än de kärnvapen som tidigare testats, skriver SVT.

Den tryckta attityden mellan länderna har resulterat i flera hot från båda sidor. Trump har utlovat ”eld och raseri” och Nordkorea har hotat med att avfyra robotar mot amerikanska militärbaser på Stillahavs-ön Guam och mot det egna grannlandet Sydkorea.

klar

Artikellänk är kopierad

Sofia Clason
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro