ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Trump: Transpersoner får inte tjänstgöra inom det militära

Hugo Ewald · 26 Jul 2017
Uppdaterad 26 Jul 2017

Under onsdagseftermiddagen svensk tid meddelade USA:s president Donald Trump att han i samråd med experter och generaler kommit fram till att transpersoner inte ska få tjänstgöra i USA:s militär. Detta då transpersoner, enligt Trump, innebär "oerhörda kostnader" och "störningar" för militären.

klar

Artikellänk är kopierad

Transpersoner kommer inte längre att få tjänstgöra inom USA:s militär. Det meddelade USA:s president Donald Trump på Twitter under onsdagen.

”Efter att ha talat med mina generaler och militärexperter vill jag informera om att USA:s regering inte kommer tillåta transpersoner att tjänstgöra i armén på något sätt. Vår militär måste vara fokuserad på tydlig vinst och kan inte tyngas ner av de oerhörda kostnader och de störningar som transpersoner inom militären innebär. Tack.”, skrev Trump i en serie tweets.

Beslutet kommer efter att USA:s försvarminister, James Mattis, skjutit upp implementeringen av planen som skulle göra att transpersoner kunde tjänstgöra i armén, och en dag innan USA:s militär skulle behöva uppdatera sina medicinska standarder som ett resultat av planen, enligt Washington Post.

Homo- och bisexuella personer har fått tjänstgöra öppet inom USA:s militär sedan 2011. Transpersoner har riskerat att få sparken om de inte låtsades ha sitt vid födseln tilldelade kön.

2016 tog USA:s dåvarande försvarsminister Ash Carter beslutet om att transpersoner skulle få tjänstgöra öppet i armén. Det beslutet är nu, i och med Trumps beslut, upprivet.

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro