ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Trumps varning till USA: Vi får inte bli som Sverige

Filip Häggberg · 5 Feb 2016
Uppdaterad 5 Feb 2016
”Se vad som hände i Sverige, människor har börjat samlas i grupper för att försvara sig för att det har gått så långt”, sa Trump.

”Se vad som hände i Sverige, människor har börjat samlas i grupper för att försvara sig för att det har gått så långt”, sa Trump. Foto: Alamy


Presidentkandidaten talade om flyktingpolitik och använde Sverige som dåligt exempel.

klar

Artikellänk är kopierad

I sitt tal i Exeter, New Hampshire, varnade Donald Trump de amerikanska invånarna för vad det kan få för konsekvenser att ta emot flyktingar och invandrare, rapporterar Aftonbladet.

– Se vad som hände i Sverige, människor har börjat samlas i grupper för att försvara sig för att det har gått så långt, ska Donald Trump ha sagt.

LÄS MER
Polisen: Ensamkommande flyktingar mål för attacken inatt

Han hänvisar möjligen till förra helgens attacker i Stockholm där maskerade män gav sig på personer med utländsk bakgrund. 

– Det kommer hit tusentals människor som vi inte har någon aning om vilka det är, ska Donald Trump också ha sagt.

Förutom att varna för att hamna i en liknande situation som Sverige använder han också Tyskland som skräckexempel. Donald Trump ska ha påstått att landet är en enda stor röra.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Häggberg
Filip Häggberg
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro