ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tryckkänslig skärm på Intels nya skoldator

Patrik Persson · 12 Jan 2009
Uppdaterad 15 Feb 2011
Intels nya skoldator har ett flertal användarvänliga funktioner. Intels styrelseordförande Craig Barrett längst till höger i bild.

Intels nya skoldator har ett flertal användarvänliga funktioner. Intels styrelseordförande Craig Barrett längst till höger i bild. Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

Intels nya upplaga av datorn Classmate PC är speciellt framtagen för att användas i skolan. Bland annat har den tryckkänslig skärm med skrivfunktion och elevvänlig mjukvara.En av nyheterna på Consumer Electronics Show (CES) i Las Vegas var den nya versionen av Intels skoldator Classmate PC. Utöver det vanliga laptoputförandet finns en variant där man kan vrida skärmen 180 grader och förvandla den till en så kallad ”tablet-PC” med tryckkänslig skärm. I tablet-läget finns en funktion kallad ”palm rejection”, vilken låter dig vila handen på skärmen på ett mer naturligt sätt när du skriver utan att aktivera någon av tryckfunktionerna.Intel har startat ett initiativ kallat Intel Learning Series, som integrerar hårdvara, mjukvara och tjänster speciellt riktade mot utbildning. Inom det här initiativet samarbetar Intel med olika företag världen runt som skräddarsyr produkter och tjänster som passar deras respektive länders utbildningssystem. En annan del av initiativet är att datorerna kommer att ha förinstallerad, elevvänlig mjukvara.Genom ett samarbete med Portugals regering kommer specialdesignade varianter av dessa datorer att spridas till grundskolelever i hela Portugal. Dessa kommer bland annat att ha större skärm och mer minne.

klar

Artikellänk är kopierad

Patrik Persson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro