ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Trygghet på jobbet rasade under 2009

Tomas Lundin · 5 Jan 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011

Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

Krisåret 2009 har satt sina spår. Anställlda i både Sverige och USA är mindre nöjda med sina jobb.En webbundersökning från Nestigate där 10 000 svenskar har svarat visar att färre kände sig trygga på jobbet 2009 jämfört med året innan. Tilltron till att arbetsplatsen kommer att utvecklas under det kommande året har också rasat, enligt undersökningen.Få länder har drabbats så hårt av konjunkturen som USA. Det visar sig tydligt i en mätning av hur nöjda amerikanerna är med sina jobb som Conference board genomfört.Bara 45 procent av amerikanerna säger sig vara nöjda med sina jobb, enligt undersökningen. Mätningen är toppen av en missnöjestrend som pågått i tjugo år. Anledningarna är bland annat att lönerna inte hållit jämna steg med inflationen och att kostnaderna för sjukförsäkring har stigit, enligt AP. 

I Sverige är bilden en annan – här trivs vi relativt bra på jobbet, enligt en panelundersökning som Kairos Future gjort på uppdrag av Manpower. Sju av tio av de 8 000 som deltog svarade att de trivs bra på sina jobb.

En av tio trivs till och med bättre på jobbet än hemma.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro