ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tryggheten i fara när skolor skär ner

Lina Färm · 20 Maj 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Tobias Lindqvist, William Lindmark och Aili Amirian går på Landamäreskolan, som troligtvis drabbas av nedskärningar. – Det är dåligt. Då kanske vi inte kan lära oss så mycket, säger Aili.

Tobias Lindqvist, William Lindmark och Aili Amirian går på Landamäreskolan, som troligtvis drabbas av nedskärningar. – Det är dåligt. Då kanske vi inte kan lära oss så mycket, säger Aili. Foto: Christina Blom


klar

Artikellänk är kopierad

Skolan drabbas hårt när stadsdelarna måste spara. Hittills har barnen strejkat och föräldrarna demon­strerat för döva öron. Biskopsgården är en av flera stadsdelar där skolans framtid ser dyster ut. I april strejkade eleverna på Sjumilaskolan. Sedan dess har föräldrar från Biskopsgårdens fem skolor gått samman, demonstrerat och samlat protestlistor. Oron och missnöjet växer. – I går fick vi ett brev från skolan om att stadsdelen ska spara drygt 30 miljoner kronor under 2010, men de vet inte än hur mycket som ska tas från skolan, säger Patricia Rydhult som har barn på Sjumilaskolan. Bifogat med brevet listar rektor och skyddsombud på Landamäreskolan vad neddragningarna på den skolan kan innebära. Elevernas trygghet riskerar att försämras, sjukskrivningarna kan bli fler. Det kan även bli svårare att upptäcka trakasserier och mobbning.

Rektorn skriver även att risken för social utslagning med skadegörelse och gängbildning ökar. Inga små konsekvenser, med andra ord. – Vi ger oss inte, men får inget gehör av de lokala politikerna. Skolan kommer att bli ett förvar, samtidigt som regeringen ställer krav på högre kunskapsnivå, säger Ola Lind­qvist, förälder till barn på Landamäreskolan.

klar

Artikellänk är kopierad

Lina Färm
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro