ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Trygghetscenter ska göra Sundbyberg säkrare

Jenny Stål · 27 Jun 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Kommunalråd Helene Hellmark Knutsson (s) vill göra Sundbybergsbornas tillvaro tryggare.
Kommunalråd Helene Hellmark Knutsson (s) vill göra Sundbybergsbornas tillvaro tryggare.

Sundbyberg har beslutat att starta ett trygghetscenter. Syftet är att medborgarna i kommunen ska få bättre service och att Sundbyberg ska bli en trygg hemvist för invånarna. Det innebär till exempel att larm- och bevakningstjänster, fältassistenter och närpolis med flera samlokaliseras.- Målet är att Sundbyberg ska bli certifierad som en trygg och säker kommun. Som en viktig del i detta arbete ingår Trygghetscenter, säger kommunalråd Helene Hellmark Knutsson (s).

SAMORDNA FRIVILLIGINSATSERTrygghetscentret kommer att bestå av 10 medarbetare som ska vara placerade i centrala Sundbyberg. Man ska här också samordna eventuella frivilliginsatser som till exempel föräldravandringar. Eftersom den yttre miljön ofta är avgörande för hur vi upplever vår trygghet så ska en del i detta arbete vara att utvecka och stärka dagens parkområden. En stor del av detta har redan gjorts i området Rissne där man rensat buskar och sly från mörka promenadvägar samt planterat nya växter.TRYGGARE UTEMILJÖEtt särskilt Park- och grönområdesprogram ska därför utarbetas av Stadsbyggnadsnämnden, som ska innnehålla en plan om hur man ska förändra och förbättra stadens parker och övriga grönområden till en bättre och framförallt tryggare utemiljö. Kanske ska man också anlägga nya parker, ett förslag är att göra området kring Lötsjön och Råstasjön till en gemensam stadspark med Solna.

klar

Artikellänk är kopierad

Jenny Stål
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro