ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tuffare få jobb efter högskolan

TT · 24 Okt 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Chansen att få jobb efter avslutad högskoleutbildning varierar kraftigt mellan olika högskolor.Det är lättare att få jobb efter studier i Borås och Örebro än i Luleå och Kalmar.

Det framgår av Högskoleverkets rapport som presenteras på onsdagen, skriver flera morgontidningar.Inom ett till ett och ett halvt år efter examen 2005 hade drygt 70 procent av 44 500 studenter etablerat sig på arbetsmarknaden. Andelen som etablerat sig på arbetsmarknaden hade då minskat från närmare 74 procent året innan. Vid millennieskiftet lyckades drygt 80 procent få jobb inom motsvarande tid.Bäst chans att snabbt få jobb efter avslutad utbildning hade de som utbildat sig till läkare, specialpedagog och specialistsjuksköterska. Av dem hade 90 procent etablerat sig på arbetsmarknaden jämfört med 30 procent av de som valt konstnärlig utbildning.Bra förutsättningar att få jobb hade de som utbildat sig på Gymnastik- och idrottshögskolan, Lärarhögskolan i Stockholm och vid Örebro och Linköpings universitet. Sämre var förutsättningarna efter studier vid Luleå tekniska universitet, Högskolan i Kalmar och vid Umeå och Lunds universitet.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro