ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tuffare tag mot Västtrafiks fuskåkare

Johanna Ohlson · 3 Jan 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

KOLLEKTIVTRAFIK. I år ska Västtrafik ta krafttag mot fuskåkarna. Fler kontrol-lanter och hårdare tag vid kontrollen.– Det handlar inte om fysiskt hårdare tag utan att se till att ingen kommer undan vid kontrollen, säger Lennart Löfberg, affärsområdeschef på Göteborgs stadstrafik.

I dag tar de civila fast dubbelt så många som de uniformerade kontrollanterna. – Många kliver av när de ser att kontrollanter är på väg att stiga på, det ska vi försöka förhindra. Dels genom att fokusera på dem som kliver av, dels genom att införa något vi kallar storkontroller. Då stannar vi vagnen mellan två hållplatser och har ett stort antal kontrollanter som går på samtidigt.

Vilken rätt har kontrollanterna när de träffar på någon som inte betalat?– De kan be om att få se legitimation men inte kräva det. Men annars kan de ta med personen till polisstationen.

Kan de begära att någon följer med till polisen?– Nej, de släpar ju inte med någon mot personens vilja. Om det blir handgemäng släpper de personen. Men vid våra storkontroller ska poliser eller ordningsvakter vara med på plats.

klar

Artikellänk är kopierad

Johanna Ohlson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro