ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tuffometro: Filip Hammar

Anneli Sandberg · 15 Nov 2012
Uppdaterad 15 Nov 2012
"Man måste ljuga lite" säger Filip Hammar, som grillas i veckans Tuffometro.

"Man måste ljuga lite" säger Filip Hammar, som grillas i veckans Tuffometro. Foto: Scanpix


På söndag är Filip och Fredrik tillbaka med Vem kan slå Filip och Fredrik”. I Wkd avslöjar Filip vem av dem som är smartast och varför han tvekar över att skaffa barn.

klar

Artikellänk är kopierad

I ”Vem kan slå Filip och Fredrik” är ni vassast när det är olika quiz. I första frågan kan vi väl slå fast en gång för alla – vem är egentligen smartast av er två?

– Jag tror att om vi skulle göra ett IQ-test så skulle Fredrik få högre poäng än mig. Han är nog smartare men jag har hellre min hjärna än hans. Jag har en bredare kunskap inom mig. Fredrik kan mycket om lite men jag kan lite om mycket.

Du ska vara mytoman enligt Fredrik. Kan vi egentligen lita på några av dina svar?

– Nej, det kan ni inte. Det gör mig mer intressant som människa att det gått så långt att journalister inte vet om de kan lita på mina svar eller inte. En av mina största idoler, David Bowie, ljög konstant om allt. Det finns tio olika versioner om hans uppväxt. Man måste ljuga lite, bjuda på en show, för att underhålla. Ingen kan ge sanningen och tro att det ska vara underhållande. 

Du har träffat de flesta av Sveriges kändisar i ditt jobb. Vem tycker du är riktigt dum i huvudet? 

– Jag tycker inte att någon i Sverige är det. Utomlands fick man se dårskap på ett helt annat sätt. De flesta på internationell nivå är mer eller mindre dumma i huvudet. Men i Sverige har vi inte en kändiskult som skapar monster på samma sätt som i USA. Jag har visserligen sagt i vår podcast att Janne Gunnarsson (expertkommentator på SVT, red anm) är dum i huvudet för att han sa att Sverige inte anordnar stora idrottsmästerskap för att pengarna inte räcker till för att vi ger somalier socialbidrag. Den typen av åsikter hatar jag. 

Vilket program som du och Fredrik gjort är du mest stolt över?

– Det är nog ”Boston tea party”. Det var ett vetenskapsprogram som vi lyckades göra så att folk gillade det. Det är kul när man lyckas göra en idé, som på pappret verkar komplicerad, rolig.  

När ni gjorde ”Ursäkta röran” i början av era karriärer så stoppades det efter fyra program. Hade det funkat idag? 

– Det hade inte fått samma genomslag i dag. Det finns alldeles för många såna program så den typen av tv hade nog känts mossigt i dag. Det hade inte skapat den debatten som det gjorde då så svaret på frågan är nej.

När är du så trött på Fredrik att du känner att du inte orkar mer?

– Oftast när han vill gå igenom manus innan ett tv-program. ”En sista gång” som han säger. Jag tycker att det finns en magi i att inte veta exakt vad vi ska göra. Han vill känna sig trygg medan jag vill känna mig otrygg. Fast han vet hur jag känner så trycker han in det på nått jävla märkligt sätt. 

Om du och Fredrik hade varit samma personer men varit tjejer. Handen på hjärtat – var i karriären skulle ni ha befunnit er då?

– Jag hoppas att vi hade befunnit oss på samma plats, att det inte hade spelat någon roll. Men jag inser och vet att det är svårare för tjejer att slå sig fram av någon konstig anledning. Men jag tror inte att jag kommit hit för att jag är man utan för att folk gillar det jag gjort. Min karriär är inte genusstyrd utan personlighetsstyrd. 

När långfilmsdebuterar ni?

– Inom tre år hoppas jag. Jag vet inte vilken roll vi kommer att ha, gissningsvis manusförfattare. Det är en dröm vi haft under lång tid men det krävs ett projekt vi gillar. 

Du har sagt att du är rädd för att skaffa barn. Vad är det som skrämmer dig? Är du rädd för att bli vuxen?

– Det är väl rimligt att jag tycker det är obehagligt då jag inte vet ett skit om det. Men jag gillar att utmanas så jag kommer att skaffa barn. Men jag är, som du säger, lite rädd för att bli vuxen. Jag är en rastlös människa som vill att det ska hända saker jämt och då krävs att man har rörelsefriheten. Men jag antar att det behovet kommer att mättas eftersom barn bjuder på ständiga överraskningar Det ska ske, frågan är bara när. 

Vad är det bästa med att vara gift med dig?

– Det är förmätet att prata om sig själv på det sättet. Jag har ingen jävla aning, testa så får ni se. Jag är som jag är. Ibland bra, ibland svindåligt men det är inte tråkigt kan jag ju säga. Jag är som sagt rastlös så det är som att leva med en berg- och dalbana.

klar

Artikellänk är kopierad

Anneli Sandberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro