ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tufft dygn för brandkåren i Skåne

Metro · 23 Jul 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

29 utryckningar på ett dygn. Räddningstjänsten i Skånes län har haft ett av sommarens mest hektiska helger.

Brandkåren i Skåne län har ryckt ut på 29 bränder under ett dygn, enligt Sveriges Radio i Malmö. Två av dem tros vara anlagda - dels en större brand i ett antal lastpallar på industriområdet Bulltofta i Malmö och en brand i en container några hundra meter därifrån.

FORTSATT ELDNINGSFÖRBUD Samtidigt råder fortsatt eldningsförsbud i alla Skånes kommuner och räddningstjänsten uppmanar alla som vistas i naturen att vara försiktiga. – Det regn som föll över stora delar av länet under fredagen har tyvärr inte medfört någon varaktig förbättring och de regnskurar som väntas under söndagen kommer sannolikt inte heller heller göra det, säger räddningschef Göran Bertilsson i ett pressmeddelande.

STORMDRABBADE OMRÅDEN MEST UTSATTA Speciellt stora är riskerna i de skogsområden som drabbats av stormen "Gudrun" där det finns onormalt mycket ris och grenar på marken. Risken för bränder i växande säd ökar också hela tiden.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro